- Contract niet verlengd
- Contract niet verlengd na een ongeval
- Mag je contract niet verlengd worden na een ongeval?
- Contract niet verlengen bij ziekte
- Ziektewet en contract niet verlengd
- Waarom schade claimen als je contract niet verlengd wordt?
- Mijn contract wordt niet verlengd: schakel SAP Letselschade Advocaten in
Contract niet verlengd
Contract niet verlengd
Wordt je contract niet verlengd na een ongeval of bij ziekte? Dan is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn. Als er iemand aansprakelijk is te stellen voor jouw letsel, dan moet hij jouw verlies aan inkomen namelijk vergoeden. SAP Letselschade Advocaten vertelt je meer over een contract die niet verlengd wordt.
Contract niet verlengd na een ongeval
Een ongeval kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel voor je privé leven als op het werk. Zo ben je na een ongeval misschien lichamelijk en/of fysiek niet in staat om direct weer aan de slag te gaan. Ook kun je arbeidsongeschikt raken na een ongeval. Je werkgever is verplicht om je loon het eerste jaar volledig door te betalen.
Het tweede jaar moet je werkgever 70% van je loon uitbetalen. Na het tweede jaar kan je werkgever een ontslagvergunning aanvragen. Als je een tijdelijk contract hebt, kan je werkgever deze al eerder ontbinden. Inkomensverlies (met alle gevolgen van dien) vormen hierdoor een groot risico.
Als je contract niet verlengd wordt na een ongeval, is het belangrijk om te onderzoeken of er iemand aansprakelijk gesteld kan worden voor jouw inkomensverlies. In het geval van een bedrijfsongeval is je werkgever bijvoorbeeld vaak aansprakelijk. Inkomensverlies valt hierbij onder de materiële kosten die je kunt claimen bij de verzekering.
Als je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval of een ander type ongeval, is het verstandig om een letselschade advocaat te raadplegen. Zo kan de advocaat samen met jou uitzoeken of er iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Zo ja, dan helpt de advocaat je om de schade te claimen bij de aansprakelijke partij of de verzekeraar.
Tip: probeer altijd zoveel mogelijk bewijs te verzamelen als je betrokken bent bij een ongeval. Dit bewijs (zoals foto's, medische rapporten en verklaringen van getuigen) kunnen een cruciale rol spelen als jij iemand aansprakelijk wilt stellen voor de door jou geleden schade.
Mag je contract niet verlengd worden na een ongeval?
Werkgevers mogen ervoor kiezen om je contract niet te verlengen als je uitgevallen bent na een ongeval of ziekte. Dit mag bij een vast contract echter pas na twee jaar. Bij een tijdelijk contract mag dit op het moment dat het contract afloopt. De werkgever heeft echter wel een aanzegplicht. Dit houdt in dat de werkgever je schriftelijk op de hoogte moet brengen van het ontslag.
De werkgever moet je minimaal een maand van te voren een officieel bericht sturen als hij een (vast of tijdelijk) contract niet gaat verlengen. In veel gevallen heb je recht op een transitievergoeding. Nadat het contract niet verlengd wordt, kom je in de ziektewet en vervolgens in de WW terecht. Helaas is de uitkering die je hier ontvangt, een stuk lager dan je oorspronkelijke loon. Je gaat er qua inkomen dus altijd op achteruit.
Contract niet verlengen bij ziekte
Je contract niet verlengen bij ziekte komt in principe op hetzelfde neer als je contract niet verlengen na een ongeval. Het enige verschil is dat er bij ziekte geen aansprakelijke partij kan worden aangewezen. Je hebt dus geen recht op een schadevergoeding voor het inkomensverlies.
Een tijdelijk contract niet verlengen bij ziekte houdt in dat je binnen enkele maanden in de ziektewet terecht kunt komen. Raadpleeg een advocaat om te ontdekken wat je rechten zijn bij (langdurige) ziekte.
Ziektewet en contract niet verlengd
Je komt in de ziektewet als je contract niet verlengd wordt doordat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent door een ongeval of ziekte. Mocht het UWV je aanvraag afkeuren, dan kom je direct in de WW terecht. Je contract niet verlengd en een uitkering aanvragen? Dat loopt in eerste instantie via het UWV.
Waarom schade claimen als je contract niet verlengd wordt?
Als je contract niet verlengd wordt na een ongeval of ziekte, ontvang je altijd een uitkering via de ziektewet of de WW. Aangezien dit echter een percentage is van je oorspronkelijke loon, moet je er financieel gezien flink op inleveren. Sommige mensen raken hierdoor in de problemen.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en niet kunt werken door letselschade, heb je in sommige gevallen recht op een schadevergoeding. Onder deze schadevergoeding vallen diverse materiële en immateriële kosten, waaronder inkomensverlies. Door een letsel advocaat in te schakelen, wordt het een stuk makkelijker om deze schade te claimen.
Zo hoef je niet zelf te discussiëren en onderhandelen met de andere partij of verzekeraar, maar besteedt je dit uit aan professional. Een advocaat heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet precies welke stappen hij moet doorlopen. Dit scheelt jou veel tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt.
Na een ongeval staat je hoofd er wellicht niet naar om documenten en bewijsstukken te verzamelen en brieven te versturen. Een advocaat neemt deze klussen voor je uit handen en zorgt ervoor dat jij in alle rust kunt herstellen. Goed om te weten is dat een letsel advocaat niet alleen de materiële kosten kan verhalen, maar ook de immateriële kosten (smartengeld). Deze zijn bedoeld om de emotionele pijn na een ongeval te dekken. Denk hierbij aan stressklachten, maar ook aan angst of een depressie.
Mijn contract wordt niet verlengd: schakel SAP Letselschade Advocaten in
Mijn contract wordt niet verlengd: wat nu? Als je een bericht hebt gekregen van je werkgever dat het contract niet verlengd wordt, heb je een maand de tijd om actie te ondernemen. Schakel het team van SAP Letselschade Advocaten in om te horen wat je rechten zijn.
Is er nog geen letselschade geclaimd bij de aansprakelijke partij? Dan helpen wij je om dit op orde te maken. Mocht je geen recht hebben op een schadevergoeding, dan kunnen wij je direct doorverwijzen naar het UWV. Dit doen we echter niet voordat we je geattendeerd hebben op de mogelijke transitiekosten die je moet ontvangen van je werkgever.
Voor vragen of om jouw situatie voor te leggen, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Zo is een contract die niet verlengd wordt, slechts een voorbeeld van een kostenpost die je zou kunnen claimen bij de aansprakelijke partij. Wij vertellen je graag meer over materiële en immateriële schade en wat je moet doen als je betrokken bent bij een ongeval of slachtoffer bent geworden van bijvoorbeeld een medische fout.