Algemeen Dagblad | De trend is al jaren dat bedrijfsuitjes ‘leuker en spannender’ moeten, zegt Van der Stoep. “Aan de mogelijkheden het veilig en verzekerbaar te houden, is wel een eind gekomen.” Er zijn al bedrijven die riskante activiteiten uit veiligheidsoverwegingen hebben geschrapt.
Zondag sloeg bij Rekken een vlot met achttien medewerksters van drogisterijketen Kruidvat om, nadat het van een stuw in de rivier de Berkel was gestort. De 34-jarige filiaalmanager en haar 24-jarige assistente kwamen om het leven. Een ander slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.
De organisator van het Kruidvat- uitje, Sportwijzer uit Eibergen, is niet bij de branchevereniging
aangesloten en heeft ook niet het veiligheidscertificaat voor buitensport TÜV. “Dat hoeft ook niet voor varen op de Berkel,” zegt mede-eigenaar van Sportwijzer Michel Stoverink. “Mensen moeten zelf het gevaar inschatten. Ieder niet-gemotoriseerd voertuig mag daar varen.” Voor Sportwijzer is een vlottocht organiseren ‘al dertien jaar wekelijks werk’. Vooraf krijgen de deelnemers instructies om bij een afstapplaats de boot uit het water te halen en na de stuw verder te varen. Een instructeur gaat niet mee.
Reactie van SAP Advocaten op het artikel
“Maar bij een gevaarlijke situatie zoals deze volstaat het niet te zeggen: bij de derde boom links en dan afstappen,” zegt aansprakelijkheidsdeskundige en advocaat Jan Willem Koeleman. “Daar had iemand van de organisatie moeten staan. Deze meiden staan in het dagelijks leven achter de kassa. Daar moet je rekening mee houden.” In onze dagelijkse praktijk van letselschades bewaken wij in eerste instantie het herstel van het slachtoffer. Voor hem of haar gaan we op zoek naar de waarheid: wat is er precies gebeurd. Wij stellen het bewijs veilig. Wij behandelen dan ook het gehele traject van
onderzoek en aansprakelijkheidsstelling tot de gehele afwikkeling en nazorg. Neem in dit soort gevallen altijd snel en vrijblijvend contact op met SAP Letselschade Advocaten.